Nyheter

Smidig fakturahantering – tack vare skräddarsydda digitala flöden
– Tidigare hanterade vi fakturor manuellt. Delägarna gjorde justeringar och tillägg för hand. Numera har vi digitala fakturaflöden som är skräddarsydda för respektive klient och delägare. Ändringar och attesteringar sker smidigt i systemet, säger Sofie Nilsson, ekonomichef på Hammarskiöld i Stockholm.
Ny huvudversion av Saturnus
– med 230 förbättringar
I slutet av maj släpps version 2.3 av Saturnus. Den innehåller ett tresiffrigt antal förbättringar. Uppgraderingen ingår i byråns avgift.
Välkommen till Rexor-
gruppens användardag
Onsdag 22 maj samlas vi i Malmö för ännu en fullmatad användardag med fokus på smart och effektiv användning av Saturnus och systersystemet Rexor.
Nyskapande byrå valde den
nya tidens advokatsystem
Wesslau Söderqvist växlar upp tillsammans med Saturnus. Ett 40-tal anställda på Stockholmskontoret kommer att arbeta med systemet från ärende till huvudbok.
Välj utgående e-faktura
– ännu fler betalar i tid
Hela 90 procent av elektroniska fakturor betalas i tid. Motsvarande siffra är 72 procent för PDF-fakturor – och 66 procent för pappersfakturor. * Snabbare betalningar är ett av flera skäl att använda utgående e-faktura.
2023 wrapped – och en titt på 2024
Allt fler advokatbyråer och juridiska verksamheter väljer Saturnus – den nya tidens advokatsystem, vilket framgår av färska siffror. Här är vårt 2023 i korthet.
Thomas Bodström valde Saturnus …
– En fjäder i hatten för oss. Advokatbyrån Thomas Bodström är en av Sveriges största och mest välrenommerade byråer inom brottmål, säger Patric Fält, produktchef på Saturnus Advokatsystem.
… liksom Svea Inkasso
Svea Inkasso har valt den nya tidens advokatsystem. Företaget ingår i Sveakoncernen.
Användardagen: höga betyg
– och konstruktiva förslag
Rekordmånga deltagare (105) och 25 seminarier – varav 20 parallella. Helhetsbetyget mycket bra eller bra från 90 procent av de kunder som fyllde i utvärderingen. Så ser användardagen 2023 ut i siffror. På köpet fick Rexorgruppen flera förslag om hur dessa möten kan bli ännu bättre.
Saturnus + Microsoft 365
= högre säkerhet för dig
– Att bara behöva logga in en gång sparar mycket tid. Samtidigt ökar säkerheten eftersom det går att använda multifaktorautentisering, vilket försvårar bedrägeriförsök. Och för mig som it-chef förenklas administrationen av användarnamn och lösenord, säger Johan Granqvist, it-chef på Edge.
Saturnus samarbetar
med redovisningsjätte
Saturnus och systerföretaget Rexor har inlett ett samarbete med Aspia – en av Sveriges största redovisningsbyråer. Aspia har nära 1 100 anställda och finns på 55 platser i Sverige. Företaget finns även i Norge och Finland.
”När det är enkelt att registrera tid
redovisas alla arbetade timmar”
– Den smidiga tidregistreringen var ett av skälen till att vi valde Saturnus. Tidigare var det mycket pappersexercis hos oss – med allt från diktafon till Excelark. Det ledde till att en del upparbetad tid aldrig blev registrerad. Men sedan Saturnus kom in i bilden redovisas all arbetad tid.
Utvecklingsrådet
– ditt forum som kund
”Träffa en utvecklare – och påverka våra system”. Så lyder rubriken för den mest populära programpunkten på Rexorgruppens årliga användardag. Nu blir det en fortsättning i permanent form: Utvecklingsrådet. Åtta kunder till Rexor respektive Saturnus medverkar. Därmed får användarna ännu större möjlighet att påverka systemens design och funktionalitet.
Mer än 75 procents tillväxt
– och nyrekryteringar
Rexorgruppens resa fortsätter. Under första halvåret i år var tillväxten mer än 75 procent. Saturnus utökar med två teknikkonsulter, medan systerbolaget Rexor förstärker huvudkontoret i Malmö med tre ekonomikonsulter och en teknikkonsult. För att gå i takt med den höga tillväxten har båda kontoren flyttat till större lokaler under det senaste halvåret.
Lindahl väljer den nya
tidens advokatsystem
Effektivare arbetssätt och ett utökat samarbete över kontorsgränserna. Det är målet när 250 användare på Advokatfirman Lindahl går över till Saturnus nya advokatsystem.
Ett 20-tal uppgraderingar
– och login med Office365
Stabil drift. Stort intresse för uppgraderingar. Första piloten på Office365 login i gång. Saturnus 2.2 har fått ett positivt mottagande. Det är möjligt tack vare alla engagerade användare, som tycker till om sådant som behöver vässas i systemet.
Han är i fokus på matnyttig
användardag i Malmö
Hubert – din smarta hjälpreda. Det är temat för Rexorgruppens användardag i Malmö tisdag 24 maj. Under en intensiv och matnyttig dag får du ny kunskap och inspiration – allt med syftet att frigöra ännu mer tid till det som betalar fakturorna.
Konsultjätte valde
Rexor/Saturnus
Bengt Dahlgren, en av Sveriges största teknikkonsulter, växlar upp tillsammans med Rexorgruppen. Affären omfattar koncernens drygt 630 medarbetare. Saturnus, den nya tidens advokatsystem, och Rexor, affärssystemet för konsulter, bygger på samma källkod. Dessutom ingår de två företagen bakom systemen i samma företagsgrupp.
Nordiska betalningar (P27)
– Saturnus är med på tåget
Möjligheterna att göra affärer i Norden är inte optimala. Därför införs P27 – en gemensam, modern och framtidssäker infrastruktur för nordiska betalningar. Just nu arbetar utvecklarna på Rexorgruppen med att anpassa affärssystemet för konsulter till den nya betalningsplattformen.
Skånebyrå valde komplett
lösning från Saturnus
Trägårdh Advokatbyrå går över till den nya tidens advokatsystem. Driftsättning av den kompletta lösningen sker våren 2022.
Högre säkerhet med
Saturnus + Microsoft 365
Säkrare inloggning är ett önskemål hos flera av Saturnus kunder. Nu är det verklighet. Lösningen är baserad på Microsoft 365.
Högt rankad byrå valde
den nya tidens advokatsystem
Marknadsledaren i Sverige inom affärsjuridiska tjänster till teknikbranscher har valt Saturnus/Rexor. Driftstarten äger rum den 1 januari 2022.
Dags för Saturnus 2.2
– här är nio nyheter
Kärnan i Saturnus är färdigutvecklad. Nu är det fullt fokus på smarta funktioner. Version 2.2 släpptes i somras. I dagsläget har ett tiotal advokatbyråer uppgraderat. Här är några av nyheterna i version 2.2.
Årets advokatbyrå och vinnande arkitektkontor – två av tiotalet nya kunder under våren
Konsultföretag i framkant vill ha ett affärssystem i frontlinjen. advokatbyrån Fylgia och Arkitektkontoret Krook & Tjäder är två av de kunskapsföretag som valde Rexorgruppen under våren.
Ett 50-tal deltagare fokuserade på Power BI
Power BI är hett bland konsultföretag 2021. Så kan huvudintrycket efter Rexorgruppens digitala möte om analysverktyget sammanfattas. Representanter för ett 30-tal konsultföretag och advokatbyråer deltog via Teams. Flera företag utvärderar nu hur Power BI kan vässa den egna verksamheten.
Power BI – smart beslutsstöd för advokatbyråer
Nu kan ditt företag säga adjö till tunga och personberoende Excelfiler. Saturnus 2 ger möjlighet till avancerad analys och rapportering – på ett enkelt sätt. Det sker via Power BI och den koppling som Rexorgruppen har utvecklat.
En av Sveriges största byråer valde Saturnus
Saturnus som advokatsystem i molnet. Det blev valet för en av landets största advokatbyråer. Samarbetet inleds med en förstudie under första kvartalet i år.
Allt fler advokatbyråer uppgraderar
Saturnus är ett av Sveriges mest snabbväxande advokatsystem. Sedan lanseringen av Saturnus 2 våren 2020 har efterfrågan på systemet ökat kraftigt – både från nya kunder och från befintliga.
Nya kunder och full fart med uppgraderingar
Sexton kunder är nu i gång med Saturnus 2 – den nya tidens advokatsystem. En av dessa är WERKS Advokater i Göteborg.
Långvarigt samarbete fortsätter i molnet
Hammarskiöld har valt Saturnus 2. Advokatbyrån kopplar tjänsten, som finns i molnet, till ekonomisystemet Visma Business och dokumentsystemet iManage.
”Nu samlar vi allt på ett ställe”
– Tid, ärenden och ekonomi. Nu samlar vi allt på ett ställe. Det säger Fredrik Järund. Han är delägare i advokatbyrån Westerberg & Järund i Stockholm.
”Överblick, kontroll och smidig uppföljning”
– Det är viktigt för oss att ha kontroll över projekt, intäkter och kostnader. Rexor erbjuder god överblick och smidig ekonomisk uppföljning.
”Sammantaget ser systemet väldigt bra ut – speciellt att det är så snabbt”
Det säger Christian Olofsson. Han är advokat och delägare på Wallin & Olofsson i Stockholm – en av de advokatbyråer som har testat Saturnus 2.
Almost business as usual – digitalt och distans
Två kunder som kör Saturnus 2 skarpt. Fyra pågående implementeringar. Möten, demonstrationer och presentationer via nätet. Så ser läget ut hos Saturnus Advokatsystem.
Nu kommer Saturnus 2 – här är tidplanen
Alla funktioner tillgängliga på alla skärmar. Stöd för de vanligaste webbläsarna. Betydligt snabbare system, och med vässade funktioner. Den andra generationen av Saturnus släpps i maj 2020. Redan i februari blir ett antal advokatbyråer pilotkunder, varav några använder Mac.
Användardag med fokus på kundupplevelser
Helhetsintryck: 4,35 av 5. Det blev resultatet när deltagarna satte betyg på användardagen i Malmö den 22 oktober, som arrangerades av Saturnus och systersystemet Rexor.