Power BI – smart beslutsstöd för advokatbyråer

Nu kan ditt företag säga adjö till tunga och personberoende Excelfiler. Saturnus 2 ger möjlighet till avancerad analys och rapportering – på ett enkelt sätt. Det sker via Power BI och den koppling som Rexorgruppen har utvecklat.

Att hantera den ständigt växande mängden av data och information är en stor utmaning för många konsultföretag och advokatbyråer. Power BI analyserar, presenterar och distribuerar relevant information – i rätt format och till rätt medarbetare.

Bill Gates besökte Malmö

Gruppen bakom Rexor/Saturnus tillhör pionjärerna när det gällde användning av Microsofts verktyg för utveckling, rapportering och presentation.

– Till och med Bill Gates blev nyfiken på det som gruppen bakom Rexor/Saturnus höll på med. Han kom Malmö i samband med ett besök i Stockholm på 1990-talet, säger Stefan Widen, vd för Rexor.

Den långvariga relationen är inte det enda skälet till att Rexor/Saturnus samarbetar med världens största mjukvaruföretag.

– Office 365 har stor spridning på marknaden. Många ekonomer är vassa på Excel, och den som är hemma på Excel har lätt att ta till sig hur Power BI fungerar.

Andra skäl är prisbilden, framtidssäkerheten, möjligheten att koppla Power BI till flera datakällor och att flera kunder redan använder verktyget.

Komplement till Saturnus rapporter

Power BI kompletterar på ett utmärkt sätt rapporterna i Saturnus.

– Användare av verktyget kan tydliggöra information på ett varierat, överskådligt och grafiskt tilltalande sätt. Resultatet är ett nytt och kraftfullt beslutsstöd för en ny tid. säger Henrik Brinkhagen, leveransansvarig på Rexor.

Såväl delägare som medarbetare kommer smidigt åt rapporterna via dator, surfplatta eller mobil. Uppdatering av data sker med automatik via Saturnus Rexor.

– Allt finns i molnet, precis som Rexor/Saturnus, säger Henrik Brinkhagen.