Skånebyrå valde komplett
lösning från Saturnus

Trägårdh Advokatbyrå går över till den nya tidens advokatsystem. Driftsättning av den kompletta lösningen sker våren 2022.

Det innebär att Trägårdh kommer att dra nytta av det mesta som Saturnus erbjuder.

– Det handlar om tid/ärendehantering, konkursredovisning, dokumenthantering, redovisning samt kopplingar till lönesystemet och Eurocard, säger Johan Lindstedt, vd för Saturnus Advokatsystem.

Trägårdh finns i Malmö och Lund. Inriktningen är affärsjuridik.

– Flera av Trägårdhs affärsjurister är både advokater och civilekonomer, med erfarenhet från en mängd olika branscher – exempelvis som företagsledare och affärsutvecklare.

Välrenommerade konkursförvaltare

Ett av Trägårdhs mer profilerade områden, och som gjort byrån känd i Skåne även utanför advokatbranschen, är konkursförvaltning och företagsrekonstruktioner.

De meriterade konkursförvaltarna hanterar varje år en stor mängd konkurser. Arbetet bedrivs i samarbete med en expertgrupp av handläggare.

– Byråns insolvensrättsliga kompetensgrupp erbjuder rådgivning till företag. Målet är vända kris till framgång genom att stödja företagsledningen – informellt eller genom ett mer formellt förfarande såsom rekonstruktion, säger Johan Lindstedt.

Trägårdh Advokatbyrå har sitt ursprung i Malmö på 1980-talet, när Carl Gustaf och Ulla Trägårdh grundade Advokaterna Trägårdh & Trägårdh. I dag har advokatbyrån vuxit betydligt och har 35–40 anställda. Byrån är verksam inom insolvensrätt, bolagsrätt, fastighets- och entreprenadrätt, arbetsrätt och tvistelösning.