Konsultjätte valde
Rexor/Saturnus

Bengt Dahlgren, en av Sveriges största teknikkonsulter, växlar upp tillsammans med Rexorgruppen. Affären omfattar koncernens drygt 630 medarbetare. Saturnus, den nya tidens advokatsystem, och Rexor, affärssystemet för konsulter, bygger på samma källkod. Dessutom ingår de två företagen bakom systemen i samma företagsgrupp.

Bengt Dahlgren verkar inom hela samhällsbyggnadsprocessen.

– Mycket glädjande besked – och ett tydligt bevis på att både Rexor och Saturnus attraherar större konsultföretag och advokatbyråer med komplexa behov inom tid & projekt, ekonomi, affärsstöd och kopplingar, säger Stefan Widén, vd för Rexorgruppen.

Bengt Dahlgren har 15 kontor i Sverige – från Malmö i söder till Östersund i norr. Koncernen verkar bland annat inom brand, el, VVS, fukt, energi, sprinkler, geoteknik, kyl- och värmeteknik samt fastighetsautomation.

– Bland projekten som Bengt Dahlgren har medverkat i under de senaste åren kan nämnas världens största gamingcenter (Stockholm), Uppsala spårväg, Varvsstaden i Malmö och den omfattande ombyggnaden av postcentralen i Tomteboda.

Företagets resa inleddes 1952 i en källare i Göteborg. Grundare var den händige uppfinnaren Bengt Dahlgren.

– I dag är företaget med samma namn en av Sveriges främsta oberoende teknikkonsulter, det vill säga utan bindningar till entreprenörer eller tillverkare.

Bengt Dahlgren har vid flera tillfällen blivit utsedd till branschen bästa arbetsgivare, och 2018 till hela Sveriges bästa arbetsgivare.

– Dessutom är Bengt Dahlgren den teknikkonsult där de anställda är mest benägna att rekommendera någon att börja arbeta hos den egna arbetsgivaren, säger Stefan Widén.