Årets advokatbyrå och vinnande arkitektkontor – två av tiotalet nya kunder under våren

Konsultföretag i framkant vill ha ett affärssystem i frontlinjen. advokatbyrån Fylgia och Arkitektkontoret Krook & Tjäder är två av de kunskapsföretag som valde Rexorgruppen under våren.

Runt hälften av de nya kunderna kommer från advokatbranschen. Trettio procent är arkitektbyråer och övriga tjugo procent är teknikkonsulter.

– Samtliga nya kunder inom det juridiska området tillhör Sveriges 50  största advokatbyråer, säger Johan Lindstedt, vd för Saturnus Advokatsystem.

Dokumenterade vinnare

Fylgia finns i Stockholm och arbetar med affärsjuridik.

Förra året utsågs Fylgia till Årets advokatbyrå i kategorin omsättning 90–199 miljoner kronor.

– Det var fjärde gången Fylgia fick denna utmärkelse, säger Johan Lindstedt.

Krook & Tjäder är, med en omsättning på 270 miljoner kronor (2019), ett av Sveriges största arkitektkontor. Företaget finns i Göteborg, Malmö, Stockholm, Halmstad, Borås, Uppsala, Östersund, Kristianstad och Oslo.

Företaget har under de senaste åren vunnit ett stort antal tävlingar som gäller prestigeuppdrag.

– Nytt stationshus i Göteborg, 7 700 kvadratmeter bostäder i Kinna och Jägersro Hästcenter i Malmö är tre exempel på tävlingar där Krook & Tjäder har kommit överst på prispallen.

Ett tiotal nya kunder under våren visar att såväl Rexorgruppen som andra generationens molnsystem befinner sig i rejäl medvind.

– En orsak till det ökade försäljningstrycket är att marknaden börjar se en tillvaro efter pandemin. Hjulen i näringslivet har börjat rulla igen, säger Stefan Widén, vd för Rexorgruppen.

 Molnet regerar

En annan tydlig tendens på marknaden är att molnsystem dominerar totalt när det gäller nyförsäljning.

– Det har varit på gång i flera år, men nu ser vi hur efterfrågan på smarta, digitala lösningar inom ekonomi och administration växer starkt. En faktor som har drivit på utvecklingen är det kraftigt ökande hemarbetet sedan våren 2020, säger Johan Lindstedt.

Upphandlingskonsulter som Rexorgruppen har varit i kontakt med bekräftar trenden: molnet i allmänhet och tvättäkta molnsystem i synnerhet regerar när det gäller nya affärssystem.

– I stort sett inga affärer görs när det gäller lokalt installerade system (on premises). Det är vad jag och kollegerna hör från flera olika håll.

En tredje tendens på marknaden är att kunderna efterfrågar fokuserade system som kan ta sig an de utmaningar och behov som finns i en viss bransch.

– Eran med affärssystem som försöker att vara allt för alla är över.

Nu är det specialister som gäller.

– Rexors tydliga fokus på konsulter och Saturnus inriktning mot advokatbyråer går hand i hand med denna utveckling, säger Stefan Widén.

Besök Advokatfirman Fylgia