”Känslan är att allt är möjligt”

XR LEGAL ADVOKAT

– Tidigare hade vi ett advokatsystem med stora begränsningar, men med Saturnus är känslan att allt är möjligt, säger Michel Weimer, advokat och partner på XR LEGAL ADVOKAT i Stockholm.

XR LEGAL ADVOKAT är en oberoende affärsjuridisk advokatbyrå med fokus på skatterätt. Byrån består av fyra jurister.

– Alla på byrån har 20–30 års erfarenhet från större revisionsbyråer och renodlade skattebyråer. Dessutom har vi alla arbetat på Skatteverket, men det var på 1900-talet, säger Michel Weimer.

XR LEGAL ADVOKAT startade 2022. Bland klienterna finns främst mindre och medelstora företag men också föreningar, organisationer och privatpersoner.

– Jag och kollegerna fungerar som rådgivare i samband med förestående transaktioner, affärshändelser, skatterevisioner och processer. Målet är att ge konkreta råd snabbt – utan att krångla till det. Vi är också helt fristående från revisionsbyråerna.

Flexibel fakturering

När XR LEGAL ADVOKAT drog i gång bestämde sig delägarna för att fakturera på egen hand.

– Saturnus Advokatsystem hjälpte oss i några timmar. Nu hanterar vi fakturor, specifikationer, krediteringar, valutor med mera.

Tidigare fanns ett fönster på bara några dagar varje månad när all fakturering skulle ske.

– Numera kan vi sköta vår fakturering mycket mer flexibelt.

XR LEGAL ADVOKAT köper tjänster från en bokföringsbyrå, som i sin tur använder Fortnox företagsplattform.

– Saturnus har byggt en koppling till Fortnox. Via den för vi över arbetad tid, fakturor, utlägg och annan information. Det är smidigt.

Kontakterna med Saturnus sker oftast via Teams och telefon vid konsultation, och per mejl när det gäller support.

– Saturnus medarbetare har hög integritet. De säger till när vi behöver utbildning i något som gäller systemet. Och vi får snabbt svar från supporten.

En annan sak som Michel Weimer uppskattar är att Saturnus finns i molnet.

– Det är en stor fördel för oss att vi kan arbeta och registrera tid var vi än befinner oss. Att göra tidrapporten är lika enkelt som att ringa eller mejla, vilket gör att all arbetad tid blir registrerad.

Siktar XR LEGAL ADVOKAT på att växa?

– Vi är öppna för att fler seniora skattejurister ansluter sig till oss. Det finns plats i lokalerna för ytterligare några personer, säger Michel Weimer.